DECOMPRESSIE THERAPIE

Spinale Decompressie Therapie is een succesvolle behandelingsmethode voor diverse rugklachten, zoals hernia's.

Spinale decompressie therapie is een behandeling voor rugklachten en dit laat u bij Chiropractie Munksgaard doen door onze specialisten. Deze succesvolle behandelmethode is geschikt voor diverse rugklachten. Druk op de tussenwervelschijven is vaak de oorzaak van rugklachten. Deze druk kan leiden tot vervorming van de tussenwervelschijven, waardoor zenuwen in het nauw komen. Dit veroorzaakt klachten zoals pijn, gevoelloosheid en tintelingen. Chiropractie Munksgaard heeft al vele jaren ervaring met het behandelen van deze klachten. Wij helpen u graag van uw klachten af in een van onze vestigingen in Den Haag, Zaanstad of Heemstede.

Wat is Spinale Decompressie Therapie?

Veel rugklachten ontstaan, omdat er druk komt te staan op de tussenwervelschijven. Doordat de tussenwervelschijven te veel worden ingedrukt, zullen ze vervormen en zo kan er druk ontstaat op de zenuwen en de zenuwwortels. Deze druk kan diverse klachten veroorzaken, zoals: pijn, tintelingen, gevoelloosheid en zelfs uitvalsverschijnselen. Decompressie therapie heeft als doel om de tussenwervelschijf weer op de normale plaats te krijgen waardoor de druk op de zenuw afneemt of zelfs verdwijnt. 

Wie kan gebruik maken van Spinale Decompressie Therapie?

Deze therapie is geschikt voor volwassenen (18+) en is onder andere zeer effectief bij:

  • Hernia (zowel nek als rug)
  • Spinale Stenose
  • Ischias
  • Uitstralende rugpijn
  • Spierspasmen
  • Degeneratie (slijtage) van de tussenwervelschijven
  • Spinale wortelcompressie

Er zijn voor deze behandeling ook contra-indicaties. Decompressie therapie zal niet worden toegepast bij zwangere vrouwen, patiënten met ernstige osteoporose, ernstig overgewicht of ernstige zenuwbeschadiging. Na sommige operaties kan de therapie niet worden toegepast, bijvoorbeeld als er schroeven of platen in de rug zijn geplaatst. Uw chiropractor kan u adviseren of decompressie therapie u kan helpen.

Hoe gaat de behandeling in z’n werk?

Spinale decompressie therapie is er op gericht om meer ruimte te creëren tussen de ruggenwervels. De behandeling vindt plaats, terwijl u comfortabel ligt op de decompressietafel. U wordt stevig gefixeerd op de tafel en door middel van een koord wordt u verbonden met de geavanceerde computer. De chiropractor kiest in de computer het juiste behandelprotocol voor u. Vervolgens past hij/zij dit specifiek toe op uw klacht en uw lichaamsbouw. De computer zal vervolgens door middel van het koord het programma doorlopen dat er op gericht is om de druk te verminderen. Subtiel gedoseerde rek wordt uitgeoefend op uw ruggengraat, gedurende 20 tot 30 minuten. Door de verminderde druk ontstaat er ruimte voor een betere doorbloeding op de aangedane plek. De tussenwervelschijf raakt weer in staat om vocht, voedingsstoffen en zuurstof op te nemen. Het gebied krijgt zo de kans om zich te herstellen. Door deze behandeling regelmatig te ondergaan, gedurende een aantal weken, zullen de tussenwervelschijven verstevigen en daarmee minder druk geven op de zenuwen.

Wat zijn de resultaten?

Spinale decompressie therapie heeft veel goede resultaten opgeleverd, ook bij patiënten die al tevergeefs diverse andere behandelingen hebben ondergaan. Recente studies hebben laten zien dat deze therapie een aanzienlijke verbetering geeft. Nederlands onderzoek gaf een resultaat van verbetering bij 96% van de patiënten. Bij 76% van die patiënten verdwenen de klachten zelfs geheel. MRI scans lieten zien dat een hernia met circa 50 procent kan afnemen, waardoor een operatie overbodig kan worden. Als u één van de eerder genoemde klachten heeft, kunt u na 5 tot 8 behandelingen al een significante verbetering ervaren. Voor herstel en verbetering op de lange termijn zijn circa 10 tot 15 behandelingen nodig.

Spinale decompressie therapie komt in Nederland nog weinig voor, maar heeft onder andere in de Verenigde Staten veel succes.

Praktische informatie

Als u komt voor deze behandeling dan kunt u het beste prettig zittende kleding dragen. We vragen u de riem af te doen en uw schoenen uit. Als u uw telefoon en oortjes meeneemt, kunt u tijdens de behandeling naar uw eigen muziek luisteren. De totale behandeling zal ongeveer een uur in beslag nemen. Voor Spinale decompressie therapie gelden andere tarieven dan voor een chiropractisch consult. De vergoedingen vallen bij uw aanvullende zorgverzekering echter onder dezelfde voorwaarden. Bent u aanvullend verzekerd, dan vergoedt uw zorgverzekeraar zeer waarschijnlijk de behandeling, of een deel daarvan. Als u hier klikt vindt u de tarieven.

Spinale decompressietherapie is een behandeling bij rugklachten. Deze behandeling op het gebied van decompressie laat u bij Chiropractie Munksgaard doen door onze specialisten. De succesvolle behandelmethode is geschikt bij diverse rugklachten. Druk op de tussenwervelschijven is vaak de oorzaak van rugklachten. Deze druk kan leiden tot vervorming van de tussenwervelschijven, waardoor zenuwen in het nauw komen. Dit veroorzaakt klachten zoals pijn, gevoelloosheid en tintelingen. Chiropractie Munksgaard heeft al vele jaren ervaring met het behandelen van deze klachten. Wij helpen u graag van uw klachten af in een van onze vestigingen, met een effectieve decompressie behandeling. Deze zijn gevestigd in Den Haag, Zaanstad, Heemstede, Wateringseveld en Amsterdam.

 

Decompressietherapie voor mensen met diverse rugklachten

Onder meer mensen met een hernia, ischias en uitstralende rugpijn hebben veel baat bij decompressietherapie. Deze behandeling op het gebied van decompressie is geschikt voor volwassenen. Voordat we beginnen aan de behandeling, volgen eerst twee consulten. Tijdens het eerste consult onderzoekt onze chiropractor uw klachten, waarna in het tweede consult de resultaten van het onderzoek worden besproken. Ook wordt het behandelplan voorgesteld. Wanneer u dat wenst, wordt er direct gestart met de behandeling op het gebied van decompressie.

 

Maak een afspraak met één van onze consulten

Bij Munksgaard onderzoeken en behandelen we uw rugklachten met spinale decompressietherapie. Hierbij wordt er gebruikt gemaakt van geavanceerde apparatuur en de meest actuele behandelkennis uit het vakgebied. Wilt u direct een afspraak maken met Chiropractie Munksgaard? Dit kunt u eenvoudig online doen. Vervolgens neemt onze assistente zo spoedig mogelijk contact met u op. Als u nog meer vragen heeft kunt u ook contact met ons opnemen. Op onze contactpagina vindt u de contactgegevens van onze vestigingen. Wij zijn telefonisch en per e-mail te bereiken. Laat ons u van uw rugklachten afhelpen en maak gebruik van onze spinale decompressietherapie. Wij pakken de pijn bij de bron aan, met een effectieve decompressie behandeling!