High-tech apparatuur

U bent bij ons verzekerd van de nieuwste en beste behandelingsmethoden. Onze chiropractoren gaan regelmatig naar seminars en beurzen in Amerika, om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen. De beste zorg en beste resultaten voor onze patiënten, dat is wat we bieden. Per locatie is verschillende onderzoeksapparatuur aanwezig. De mogelijkheid bestaat dat de chiropractor u eenmalig zal doorverwijzen voor een onderzoek op een andere locatie, als hij/zij dit nodig vindt om een goed beeld van uw klachten te krijgen. Op deze manier krijgt u het best mogelijke onderzoek, behorend bij uw klachten.

DE IDXA SCAN

De iDXA Scan geeft een exacte meting van uw botmassa, spierweefsel en vetmassa. Het is op dit moment wereldwijd de nieuwste, meest betrouwbare en gedetailleerde onderzoeksmethode op het gebied van botdichtheidmetingen. 

De iDXA Osteoporose Scan. Deze meting geeft een nauwkeurige analyse van uw botstatus. Hieruit komt een T-score, die de kwaliteit van het bot aangeeft.

De iDXABody Compositie Scan maakt een exacte meting van het spierweefsel en de vetmassa in het lichaam. Dit is uitgewerkt per lichaamsdeel. Vet op bepaalde plaatsen in het lichaam geeft een hoger risico op hart- en vaatziekten.

De iDXA Total Body en DVA Scan. De iDXA Scan maakt röntgenbeelden van het skelet; deze geven een duidelijke weergave van uw botten en gewrichten. Deze beelden kunnen bijdragen aan de opsporing van degeneratie (slijtage/artrose) en scoliose (zijwaartse afwijking van de wervelkolom).

De iDXA Scan staat in de praktijken in Heemstede en Koog aan de Zaan.

SPINALE DECOMPRESSIE THERAPIE

Veel rugklachten ontstaan, omdat er druk komt te staan op de tussenwervelschijven. Doordat de tussenwervelschijven te veel worden ingedrukt, zullen ze vervormen en zo kan er druk ontstaat op de zenuwen en de zenuwwortels. Deze druk kan diverse klachten veroorzaken, zoals: pijn, tintelingen, gevoelloosheid en zelfs uitvalsverschijnselen. Decompressie therapie heeft als doel om de tussenwervelschijf weer op de normale plaats te krijgen waardoor de druk op de zenuw afneemt of zelfs verdwijnt.

Deze therapie is beschikbaar in Den Haag, Heemstede en Koog aan de Zaan.

PRO ADJUSTER

Als eerste praktijk in Nederland, is Chiropractie Munksgaard in 2005 begonnen met behandelingen met de Pro-Adjuster. Dit is een technologie waarmee de patiënt wordt onderzocht en behandeld. De Pro- Adjuster signaleert de eventuele probleemgebieden in de wervelkolom en geeft deze weer op het beeldscherm. Hij geeft aan hoe de wervelkolom eruit ziet en welke wervels behandeld moeten worden. Vervolgens worden met behulp van de Pro-Adjuster de betreffende wervels behandeld.

De Pro-Adjuster wordt gebruikt in Den Haag, Heemstede, Koog aan de Zaan en Amsterdam Zuidas.

SUBSTATION

Uw zenuwstelsel bestuurt en controleert al uw lichaamsfuncties.
De zenuwen maken alle bewegingen mogelijk, brengen emoties naar de hersenen, houden u in balans en rechtop, controleren uw organen en de circulatie van het bloed. Het is belangrijk dat uw zenuwstelsel goed functioneert, omdat uw lichaam dan goed wordt 'aangestuurd'.

Door middel van een onderzoek met de Substation, kunnen we het functioneren van het zenuwstelsel meten. Door 5 verschillende testen te doen, kan de NeuroSpinal Functional Index worden berekend. Dit is een cijfer tussen de 0 en 100 dat aangeeft of uw zenuwfunctie goed/voldoende is, of dat er ruimte is voor verbetering.

De Substation wordt gebruikt in Den Haag, Heemstede en Koog aan de Zaan.

VOETMETING

Gezonde voeten zijn de basis voor een goede gezondheid. Als u een goede houding heeft, wordt uw wervelkolom het minst belast en kan uw lichaam het best functioneren.

U kunt een afspraak maken voor een voetmeting in onze praktijk. Als uit deze meting blijkt, dat uw voeten ondersteund zouden moeten worden, dan kunt u stabiliserende zooltjes bestellen. Deze worden speciaal naar aanleiding van uw voetmeting gemaakt en kunnen in verschillende soorten schoenen worden gedragen.

Het dragen van speciaal voor u gemaakte stabiliserende zooltjes kan een goede aanvulling zijn op uw chiropractische behandeling. 

De voetmeting kan worden gedaan in Heemstede en Koog aan de Zaan.