Nieuwe patiënt

Wilt u een afspraak maken bij de chiropractor? Om u goed van dienst te zijn, is onze werkwijze als volgt:

 

 1. U belt de assistente voor een afspraak.
   
 2. U vult het vragenformulier in (via de website of de schriftelijke vragenlijst).
   
 3. U komt naar de praktijk voor uw eerste consult, waarin alle onderzoeken plaatsvinden.
   
 4. Hierna maakt U een afspraak voor een tweede consult, waarin u de uitslagen krijgt en een behandelplan wordt voorgesteld.

  We streven ernaar om zonder wachtlijst te werken, zodat u op korte termijn terecht kunt.

 

 

GESPREK EN ONDERZOEK (1E CONSULT)

Het eerste consult bestaat uit de volgende vier stappen.

 1. U begint met een gesprek met de chiropractor. Dit gebeurt aan de hand van de vragenlijst die u heeft ingevuld. U bespreekt uw klachten en uw medische voorgeschiedenis. Vervolgens vindt er een uitgebreid lichamelijk onderzoek plaats. De chiropractor doet chiropractische, orthopedische en neurologische testen. Indien gewenst zullen we röntgenfoto’s of MRI-scans laten maken of opvragen, zodat we alle benodigde informatie hebben.
   
 2. Als er aanleiding is voor nader onderzoek, volgt een onderzoek met de iDXA-Scan (in de praktijken in Heemstede en Koog a/d Zaan). Op dit moment is de iDXA Scan echter buiten gebruik. We hopen dat hij zo snel mogelijk weer operationeel is.

  a. Er wordt een Total Bodyscan gemaakt (een exacte meting van het spierweefsel en de vetmassa in het lichaam, deze metingen zijn uitgewerkt per lichaamsdeel);
  b. We maken foto’s van de wervelkolom;
  c. Indien gewenst doen we een osteoporose (botdichtheid-)onderzoek.
   
 3. Vervolgens meten we het functioneren van uw zenuwstelsel met de Subluxation Scan

  Dit onderzoek bestaat uit een:
  - Meting van de flexibiliteit van de wervelkolom bij alle bewegingen;
  - Meting van de hartslag, de temperatuur van de huid en de vochtafgifte van de huid;
  - Meting van de zenuwirritatie van alle organen in het lichaam;
  - Meting van de functie van de spieren rondom de wervelkolom;
  - Pijn/irritatiemeting, door druk uit te oefenen op de pijnlijke plaatsen.

  Alle resultaten van deze onderzoeken met de Subluxation Scan worden geanalyseerd en het resultaat is een “rapportcijfer” dat aangeeft hoe uw zenuwstelsel functioneert.
   
 4. Tenslotte wordt uw bloeddruk gemeten.

Tijdens het tweede consult krijgt u de uitslagen van alle onderzoeken.

 

BESPREKING RESULTATEN (2E CONSULT)

Tijdens uw tweede consult worden de resultaten van het onderzoek besproken. De chiropractor zal duidelijk uitleggen wat de oorzaak van uw klachten is en wat zijn diagnose is. 

U krijgt antwoord op de volgende vragen:
1. Wat is er aan de hand? 
2. Kan de chiropractor u helpen? 
3. Hoe vaak moet u komen voor een behandeling? 

De chiropractor stelt een behandelplan voor. Omdat iedere persoon uniek is, stelt hij dit op u persoonlijk af. Hij vraagt of u hiermee akkoord gaat. Als u akkoord gaat met het behandelplan, dan wordt tijdens dit tweede consult begonnen met de chiropractische behandelingen.

BEHANDELPLAN

Ons eerste doel is uw pijn (of andere klachten) te verminderen. Daarna zal de chiropractor uw conditie stabiliseren. Uit ervaring blijkt, dat de meeste patiënten een verlichting van hun klachten hebben na een paar behandelingen. Een ander deel van onze patiënten heeft meer behandelingen nodig, afhankelijk van de hevigheid en de duur van hun klacht. Vooral bij chronische klachten kan het iets langer duren voordat het resultaat voelbaar is.

Een behandelplan kan er als volgt uit zien:
………… weken  2 x per week
………… weken  1 x per week
elke  1 / 2 / 3 maanden ter controle.

Een tijdelijke verlichting van de klacht betekent niet altijd dat de echte oorzaak is verdwenen. Het is belangrijk dat u uw lichaam genoeg tijd geeft om een goede stabilisatie te bereiken. Zo krijgen de zwakke delen van uw lichaam de tijd om te herstellen en aan te sterken. Als u de behandeling niet lang genoeg volhoudt, kan de oude klacht terugkomen (misschien erger dan voorheen) of kunnen andere problemen naar voren komen. 

We raden u aan om het behandelplan aan te houden. Na een aantal behandelingen zal de chiropractor een progressie scan maken. Hierdoor is het mogelijk om regelmatig een objectieve evaluatie te houden.