Rugklachten

Wist u dat 80% van de mensen wel eens last heeft van zijn/haar rug? Rugklachten komen dus veel voor. U kunt wachten tot de klachten spontaan overgaan, rust nemen en pijnstillers slikken, of u kunt op zoek gaan naar de oorzaak van uw klachten. Bij Chiropractie Munksgaard bent u hiervoor in goede handen.

Oorzaak

Rugklachten ontstaan in de meeste gevallen door verkeerd of te weinig bewegen. Vaak zijn rugklachten het een gevolg van een slechte houding, eenzijdige werkzaamheden, teveel stilzitten, weinig gezonde lichaamsbeweging of verkeerde til- en buktechnieken. Er is zelden sprake van ‘schade’ in de rug. De oorzaak van de klachten is daarom niet altijd terug te vinden op een röntgenfoto of MRI scan.

Onderzoek

Niet elke rugklacht is hetzelfde. De spieren, wervels, tussenwervelschijven, gewrichtskapsels, bindweefsel en het zenuwstelsel spelen allemaal een belangrijke rol in het bewegen van de rug. Als één of meer van deze structuren zijn werk niet goed kan doen, ontstaan er rugklachten. Hoewel de klachten bij verschillende patiënten vaak sterk op elkaar lijken, kan de onderliggende oorzaak heel anders zijn. Het is dus belangrijk om eerst zorgvuldig te analyseren hoe de klachten ontstaan zijn, voordat een effectieve behandeling gestart kan worden. Dit onderzoek doet de chiropractor tijdens het eerste consult, waarbij…lees verder

Behandeling

Als blijkt dat de chiropractor u kan helpen, wordt het behandelplan met u besproken en daarna kan worden gestart met de behandelingen. Ter aanvulling op de behandelingen worden vaak ergonomische adviezen, specifieke oefeningen en algemene gezondheidsadviezen gegeven, om het herstel zoveel mogelijk te bespoedigen.

Omdat veel rugklachten het directe gevolg zijn van onze dagelijkse gewoontes hebben ze helaas de neiging om op den duur terug te komen. Daarom zal uw chiropractor met u bespreken welke maatregelen nodig zijn om het risico op nieuwe rugklachten zoveel mogelijk te beperken.