Over ons

Chiropractie Munksgaard staat al meer dan 25 jaar voor professionaliteit, betrouwbaarheid en vooruitstrevendheid. 
In onze praktijken in Den Haag, Heemstede en Koog a/d Zaan kunt u terecht voor een zorgvuldig onderzoek naar de oorzaak van uw klachten en een deskundige behandeling.

Chiropractoren

Per Munksgaard
Den Haag, Heemstede, Zaanstad

Per Munksgaard
Den Haag, Heemstede, Zaanstad

Per Munksgaard is in Denemarken geboren en opgegroeid en heeft daar een basisopleiding geneeskunde gevolgd. Daarna is hij naar Amerika gegaan en heeft aan het Palmer College of Chiropractic de opleiding tot chiropractor succesvol afgerond. In 1989 is hij naar Nederland gekomen en begonnen met zijn werkzaamheden als chiropractor. Per Munksgaard bezoekt regelmatig congressen in Amerika om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen.

"Ik ben van mening dat iedereen een zorgvuldig onderzoek verdient naar de oorzaak van zijn/haar klachten. Als de chiropractor de echte oorzaak heeft gevonden, wordt de behandeling daarop afgestemd. Altijd persoonlijk, want ieder mens is uniek."

Justin Tobias
Den Haag

Justin Tobias
Den Haag

Chiropractor Justin Tobias heeft zijn opleiding gevolgd aan het Parker College of Chiropractic in Amerika.

Vervolgens heeft hij een Neurologie opleiding voltooid aan het Carrick Institute for Graduate Studies, ook in Amerika. Hij werkt sinds een aantal jaren in Nederland, eerst in het oosten van ons land. Vanaf oktober 2010 is Justin Tobias werkzaam bij onze praktijk in Den Haag. 

Glen Potgieter
Den Haag, Wateringseveld

Glen Potgieter
Den Haag, Wateringseveld

Chiropractor Glen Potgieter heeft meer dan 20 jaar ervaring in het behandelen van patiënten. Hij komt uit Zuid-Afrika en heeft zijn opleiding gevolgd in San Fransisco. In 1996 is hij Summa Cum Laude afgestudeerd als chiropractor.

Nadat hij in Nederland terecht kwam, heeft hij een aantal jaren in Brabant en Limburg gewerkt. Daarna heeft Glen 15 jaar een succesvolle chiropractie praktijk gehad in Dordrecht. Nadat hij deze praktijk heeft verkocht, is hij in 2018 bij Chiropractie Munksgaard komen werken, waar hij van harte welkom is met al zijn kennis en ervaring!

Glen gelooft in de uitspraak van Thomas Edison: "The doctor of the future will give no medicine, but will interest his patient in the care of the human frame, in diet and in the cause and prevention of disease". Het is zijn doel om een hoog niveau van service te bieden en om chiropractie bekender te maken. Door een gezonde wervelkolom, een gezond eetpatroon en beweging kunnen we meer dan wij denken!

Bret Herz
Zaanstad

Bret Herz
Zaanstad

Chiropractor Bret Herz, D.C. is geboren en getogen in Zuid-Californië. Hij stelt zich voor: "Op school vond ik biologie heel leuk en ik ben altijd geïnteresseerd geweest in de natuur. Ik wilde dan ook arts worden. Via mijn vader leerde ik over chiropractie. Mijn vader ging naar een chiropractor voor rugpijn. Hij was al eens eerder geholpen door een chiropractor: toen hij nog maar 5 was voor chronische oorontsteking! Het idee om mensen te helpen op een natuurlijke manier zonder medicijnen of operaties trok mij erg aan.

Voor ik aan mijn studie begon heb ik enige tijd als artiest in een themapark in Japan gewerkt. Daar heb ik mijn Nederlandse vrouw ontmoet. Na Japan heb ik mijn studie voor chiropractie in Los Angeles gedaan en ik ben magna cum laude afgestudeerd. Na mijn studie werkte ik bijna 8 jaar in Nederland en daarna 8 jaar in Spanje (nabij Barcelona) als chiropractor. Sinds 2 ½ jaar zijn we weer terug in Nederland. Ik heb een zoon van 19 en een dochter van 17. Ik hou van de natuur, sport en koken. De afgelopen twee seizoenen was ik chiropractor voor Hijs Hokij (hoogste divisie ijshockey) in Den Haag.

Ik ben blij dat ik chiropractor ben en ik haal veel voldoening uit mijn werk omdat ik de kwaliteit van het leven voor zo veel mensen kan verbeteren. Ik verheug me erop u te kunnen helpen in de komende jaren."

Khapil Narula
Heemstede, Amsterdam Zuidas

Khapil Narula
Heemstede, Amsterdam Zuidas

Sinds kort werkt chiropractor Khapil Narula (30) bij onze praktijk in Heemstede. Hij komt uit Australië en heeft zijn opleiding gevolgd aan de Universiteit van Sydney. Hij heeft een aantal jaren werkervaring als chiropractor opgedaan in zijn eigen praktijk in Sydney. Hij vindt het fantastisch om de hele dag met mensen te werken en om een bijdrage te kunnen leveren aan hun gezondheid.

Yunju Lee
Heemstede

Yunju Lee
Heemstede

Chiropractor Yunju Lee, D.C. woonde in Engeland, voordat ze in juni 2017 naar Nederland kwam. Ze komt oorspronkelijk uit Zuid Korea, maar heeft ook in Canada en Nieuw Zeeland gewoond. Ze is erg enthousiast over Nederland en kijkt ernaar uit om haar leven hier op te bouwen.

Ze heeft haar chiropractie opleiding gedaan aan het AECC in Bournemouth, Engeland. Daarna heeft ze als chiropractor gewerkt in Cambridgeshire en Leceistershire. Yunju heeft diverse vervolgopleidingen gedaan en is gespecialiseerd in het behandelen van zwangere vrouwen, baby’s en kinderen. Door het toepassen van zachte en effectieve technieken helpt chiropractie bij zwangerschap en bevalling.

Voordat ze chiropractor werd, heeft Yunju gewerkt als designer van juwelen en sieraden. Ze heeft hiervoor een opleiding gevolgd in Londen. Haar passie lag echter niet in het ontwerpen van sieraden, maar in het ontwerp van het menselijk lichaam. Chiropractie was het vak dat het beste aansloot bij haar wens om het menselijk lichaam beter te laten functioneren, te stabiliseren en optimaliseren. Ze is erg dankbaar dat ze mensen kan helpen en hun gezondheid kan verbeteren.

Yunju heeft veel vertrouwen in het zelfgenezend vermogen van ons lichaam. Chiropractie helpt om het zenuwstelsel optimaal te laten functioneren en daarnaast dienen we ons lichaam zelf zo goed mogelijk te voeden met de juiste ingrediënten. Ze is gedreven om haar patiënten goed goed mogelijk te helpen, op een natuurlijke en veilige manier.

Andrew Tuck
Zaanstad, Amsterdam Zuidas

Andrew Tuck
Zaanstad, Amsterdam Zuidas

"Mijn naam is Andrew Tuck (35) en ik ben geboren en opgegroeid in Durban, Zuid Afrika. Daar heb ik ook mijn Chiropractie Opleiding gedaan en vervolgens twee jaar gewerkt. Sinds vijf jaar woon en werk ik in Nederland.

Het is mijn passie om mensen te begeleiden en te helpen 'hun beste zelf' te worden. Met Chiropractie verbeteren we de kans op een goede gezondheid en fitheid. Als we de pijn weghalen hebben we de kans om volledig te leven.

Mijn belangrijkste hobbies zijn reizen en sporten; hardlopen en in de sportschool bezig zijn geven mij energie. Om te relaxen hou ik specifiek van balsporten: golf, tennis en cricket. Ik probeer elke dag om een positieve invloed te zijn, zowel thuis als in de praktijk. Ik hoop mij zo goed voor te hebben gesteld en hoop u te ontmoeten en te helpen om 'uw beste zelf' te worden."

Lauren Forbes
Den Haag, Wateringseveld

Lauren Forbes
Den Haag, Wateringseveld

“Mijn naam is Lauren Forbes. Ik ben verhuisd vanuit Zuid Afrika (Pretoria) naar Nederland om deel uit te gaan maken van het fantastische team van Chiropractie Munksgaard. 

Ik heb mijn opleiding tot chiropractor gevolgd in Durban. Vervolgens ben ik als chiropractor gaan werken en heb ik twee praktijken gehad in Zuid Afrika. Inmiddels heb ik ruim tien jaar werkervaring als chiropractor. Ik vind het een geweldig vak en ik geniet van elke dag. Het geeft veel voldoening om mensen weer te laten functioneren zonder pijn of beperkingen. Het werken met mensen vind ik fijn en daarbij heb ik een speciale interesse voor het helpen van kinderen en behandelen van sportblessures."

 

Liesbeth de Hoop
Wateringseveld

Liesbeth de Hoop
Wateringseveld

In Nederland bevindt chiropractie zich de laatste jaren in een stroomversnelling; het aantal chiropractoren neemt toe, steeds meer wetenschappelijke onderzoeken bewijzen de evidentie van chiropractie en de waardering bij het publiek stijgt.

LINKS

We werken samen met

Centrum voor Whole Body Cryotherapie: Cryo Center Nederland
www.cryocenternederland.nl
Chiropractie Zuidas: SH Incompany
www.spinehealthincompany.com

De volgende bronnen geven u informatie over chiropractie

Nederlandse Chiropractoren Associatie
www.nca.nl
www.chiropractor-info.nl

American Chiropractic Association
www.amerchiro.org

Association of Chiropractic Colleges
www.chirocolleges.org

Chiropractic Resource Organization
www.chiro.org

Diensten

Ons uitgangspunt is uw gezondheid. Dus niet alleen de klacht(en) waarvoor u de chiropractor raadpleegt, maar de gezondheid van uw gehele lichaam. We streven ernaar om een optimale gezondheid voor u te bereiken.  Hiervoor bieden wij u de volgende mogelijkheden:

Chiropractisch onderzoek en behandelingen

Onze chiropractoren volgen regelmatig cursussen en seminars in het buitenland en blijven goed op de hoogte van de behandelmogelijkheden. We maken  gebruik van de nieuwste onderzoeksapparatuur  en de beste behandelingsmethoden die beschikbaar zijn op het gebied van chiropractie. U bent bij ons in goede handen.

Advies voor een goed herstel

Om uw gezondheid te verbeteren en uw klachten te laten verminderen, zal het soms nodig zijn om een verandering aan te brengen in uw levensstijl. De chiropractor bespreekt uw leefpatroon en u krijgt een advies over welke activiteiten u zou kunnen vermijden, veranderen of verbeteren. Het bereiken van een goede gezondheid vereist samenwerking tussen de patiënt en de chiropractor.

Advies over oefeningen

De patiënt kan zelf ook bijdragen aan het resultaat van de behandeling. Als de chiropractor het wenselijk acht, zal hij u adviseren om bepaalde oefeningen te doen, die specifiek aansluiten op uw behandeling. De effectiviteit van de chiropractische behandeling kan hiermee tot 30-40% worden verhoogd.

Voedingssupplementen

U kunt ook bij ons terecht als u advies wilt hebben over voedingssupplementen. De Rugkliniek werkt samen met Perfect Health en we hebben een uitgebreid assortiment met voedingssupplementen. De chiropractor staat in direct contact met de experts van Perfect Health en kan u op deze manier adviseren over uw persoonlijke situatie en eventuele combinaties met andere supplementen of medicijnen.

Fysiotherapie

In combinatie met de chiropractische behandeling zal de chiropractor in sommige gevallen fysiotherapie adviseren. In de Rugkliniek in Heemstede zijn tevens twee fysiotherapeuten werkzaam. Hierdoor kan de behandeling op één plaats worden gecombineerd

Sportmassage

Aansluitend op de chiropractische behandeling zal de chiropractor in sommige gevallen een massage van de spieren adviseren. In de praktijken Koog a/d Zaan en Den Haag is een massagetherapeute werkzaam.

Informatieavonden

Regelmatig wordt er een informatieavond verzorgd. Tijdens een presentatie van een uur vertelt de chiropractor o.a. over het zenuwstelsel en de wervelkolom en waarom subluxaties ontstaan (blokkades die klachten kunnen veroorzaken). Hij legt uit hoe chiropractie uw gezondheid kan verbeteren. Bij de assistentes kunt u de data opvragen. U bent (met introducé) van harte welkom. In verband met het aantal beschikbare plaatsen, verzoeken wij wel om aan te melden bij de assistente.

Externe lezingen

We kunnen ook op locatie presentaties en demonstraties verzorgen. U kunt daarbij denken aan onderwerpen als: een basisuitleg over chiropractie, rugpijn, hoofdpijn, osteoporose, artritis of stress. Als u belangstelling heeft, kunt u rechtstreeks contact opnemen met Per Munksgaard.