Hernia

Een hernia is een aandoening van de rug of nek, waarbij de tussenwervelschijf uitstulpt. Deze uitstulping drukt op een zenuw, waardoor pijnklachten of andere klachten (uitval, ‘doof’ gevoel) kunnen ontstaan. Hernia sypmtomen kunnen heel verschillend zijn, maar de eerste klacht is vaak pijn in de onderrug. Omdat een hernia op zenuwen in uw rug drukt, kan de pijn ook uitstralen naar de benen. De intensiteit van de pijn is heel wisselend: soms voelt u bij een hernia nauwelijks of geen pijn, maar er kunnen ook perioden zijn dat de pijn zo hevig is dat uw dagelijkse werkzaamheden ernstig worden belemmerd.

Decompressie Therapie: een nieuwe, succesvolle behandelingsmethode voor hernia en ischias.

Heeft u last van een hernia, stenose, ischias, uitstralende pijn of degeneratie van de tussenwervelschijven? Dan kunt u baat hebben bij Decompressie Therapie. Deze therapie heeft veel goede resultaten opgeleverd, ook bij patiënten die al tevergeefs diverse andere behandelingen hebben ondergaan. Decompressie Therapie is erop gericht om meer ruimte te creëren tussen de ruggenwervels, zodat de druk op de zenuw vermindert of verdwijnt. Lees meer…

Waaraan herkent u een hernia?

  • pijn of een tintelend/doof gevoel in een been, vaak ook onder de knie; 
  • de pijn verergert met hoesten, niezen, persen en bepaalde houdingen; 
  • soms kan er krachtsverlies optreden in het been;
    lage rugpijn kan aanwezig zijn, maar de pijn in het been overheerst meestal.

Onderzoek

Niet elke rugklacht is hetzelfde. De spieren, wervels, tussenwervelschijven, gewrichtskapsels, bindweefsel en het zenuwstelsel spelen allemaal een belangrijke rol in het bewegen van de rug. Als één of meer van deze structuren zijn werk niet goed kan doen, ontstaan er rugklachten. Hoewel de klachten bij verschillende patiënten vaak sterk op elkaar lijken, kan de onderliggende oorzaak heel anders zijn. Het is dus belangrijk om eerst zorgvuldig te analyseren hoe de klachten ontstaan zijn, voordat een effectieve behandeling gestart kan worden. Dit onderzoek doet de chiropractor tijdens het eerste consult.

Behandeling

Daarna volgt het tweede consult. Als blijkt dat de chiropractor u kan helpen, wordt het behandelplan met u besproken en daarna kan worden gestart met de behandelingen. Ter aanvulling op de behandelingen worden vaak ergonomische adviezen, specifieke oefeningen en algemene gezondheidsadviezen gegeven, om het herstel zoveel mogelijk te bespoedigen.