Subluxation Scan Exams

Algometry (Pain Mapping)

If there was tenderness felt along your spine or if you were suffering from pain when you consulted the doctor, an Algometry (pain Mapping) exam was performed to produce a comprehensive map of the pattern of pain along your spine. This test measures the sensitivity of various locations to pressure.

Range of Motion

The Range of Motion exam measures the amount of movement in regions of your spine. This exam identifies areas of restricted motion and shows if one side moves better than the other.
Your ranges of motion can also be compared to established normal values. This part of the exam helps your doctor find areas of altered spinal mechanics.

Surface EMG

The Surface EMG exam evaluates the function of the muscles that support your spine. These muscles are controlled by nerves. This test shows the pattern of how energy is distributed through these muscles. The exam helps identify areas and patterns of abnormal tension and stress. By precisely measuring muscle activity, your progres scan be followed as your care progresses.

Thermal Scan

 The Thermal Scan is used to assess the part of your nervous system, that helps to control your organs, glands, and blood vessels, the autonomic system. The instrument does this by precisely measuring differences in temperature along the spine. Since proper function of your organs, glands and blood vessels is essential to healing and living well, this test gives your doctor a ‘snapshot’of how this portion of your nervous system is working and ho wit is responding to care.

Pulse Wave Profiler

 The PWP of Pulse Wave Profiler helps the doctor to determine your overall ability to adapt to the environment. It does this by looking at the timing of your pulse, and determining the balance and tone of your nervous system. This exam is known as heart rate variability. Proper balance and tone are associated with better adaptability and a healthy lifestyle. Low heart rate variability is associated with aging and poor heart health. Published research has shown that chiropractic adjustments have a beneficial effect on heart rate variability.

PERFECT HEALTH

Perfect Health behoort tot de beste leveranciers van voedingssuplementen in Nederland en is gespecialiseerd in het toepassen van voedingssupplementen in een therapeutische omgeving. Deze hoogwaardige producten zijn nu verkrijgbaar in onze praktijken.

De voedingssupplementen van Perfect Health zijn op diverse manieren te verkrijgen:

  • U kunt deze kopen bij de assistentes aan de balie, in onze praktijken
  • U kunt bestellen via email: info@munksgaard.nl. Wij zullen de producten naar u opsturen.
  • Of telefonisch bestellen bij uw praktijk in Den Haag, Heemstede of Koog aan de Zaan. U ontvangt een bevestigingsmail. Wij zullen de producten naar u opsturen.

logo_perfect_health.png perfect_health_verzamelfoto-(1).jpgcertificering_perfect_health.png 

PREMIUM MULTI SUPPORT

Vitaminen en mineralen zijn voedingsstoffen die nodig zijn om de menselijke cellen goed te laten blijven functioneren. Ze zijn van belang voor de groei, het onderhoud en het blijven functioneren van het lichaam. Niet altijd is de hoeveelheid vitaminen en mineralen in de voeding voldoende. Leeftijd, een onregelmatig eetpatroon, luchtverontreiniging, roken, stress-situaties of  langdurig medicijngebruik kunnen de behoefte aan vitaminen en mineralen verhogen.

premium_multi_support.jpg

De Premium Multi Support is een bijzonder voedingssupplement, dat met een uitgebalanceerde  samenstelling, het complete spectrum aan essentiële vitaminen en mineralen levert. De verhoudingen tussen de vitaminen en mineralen zijn perfect op elkaar afgestemd en goed gedoseerd.

NATURAL OMEGA 3+ SUPPORT

De kwaliteit van ons eetpatroon is in de loop der tijd verminderd. Niet alleen is onze leefstijl anders, ook de samenstelling van het voedsel kan soms verre van wenselijk zijn. Tegenwoordig eten we bijvoorbeeld steeds meer slechte (trans) vetten (dierlijk verzadigd) en minder goede vetten (plantaardig meervoudig onverzadigd). Met slechte vetten kunnen hart- en bloedvaten extra belast worden terwijl de goede vetten nu juist een gunstig effect hebben op deze organen. Omega 3 en 6 zijn goede vetzuren. Omega 6 vetzuren zijn volop in onze voeding aanwezig en Omega 9 vetzuren worden zelfs door het lichaam zelf aangemaakt. Daar krijgen we dus genoeg van binnen. Echter, de belangrijke Omega 3 vetzuren kunnen we naar verhouding gemakkelijk te weinig binnen krijgen. Het evenwicht tussen de verschillende, benodigde vetzuren is dan ook uit balans geraakt.

natural_omega_support.jpg 

JOINT SUPPORT

Gewrichten zorg dat wij goed kunnen bewegen. Een gewricht wordt in de regel gevormd door twee botstukken waarvan de uiteinden zijn bekleed met kraakbeen. Dit kraakbeen is een spiegelglad weefsel dat samen met het vocht dat in het gewricht wordt aangemaakt een soepele beweging mogelijk maakt. Daarbij is het kraakbeen erg elastisch, zodat het schokken kan opvangen zoals die bijvoorbeeld optreden bij het hardlopen. Omdat kraakbeen zijn voeding krijgt van de gewrichtsvloeistof en niet van bloedvaten is het nogal kwetsbaar en herstelt het slecht.

Wanneer het kraakbeen beschadigd raakt bij bijvoorbeeld een ongeval, herhaaldelijke blessures, zwaar lichamelijk werk, intensieve sport, overgewicht, bepaald medicijngebruik en overgewicht zal de soepele werking van het gewricht verloren gaan.

joint_support.jpg

Joint Support is specifiek samengesteld om extra aandacht te leveren aan het bewegingsapparaat. Het is rijk aan mangaan en vitamine C. Mangaan is goed voor de aanmaak van kraakbeen in de gewrichten. Vitamine C draagt bij tot de normale collageenvorming voor de normale werking van het kraakbeen. Daarnaast bevat het goed gedoseerde hoeveelheden: glucosamine HCL, OptiMSM®, chrondiotine en gehydrolyseerd collageen type II. Glucosamine HCL is stabieler en beter houdbaar dan andere soorten glucosamine en het levert meer elementair glucosamine (werkzame hoeveelheid). OptiMSM® is een gepatenteerde vorm van MSM, wereldwijd behoort dit ingrediënt tot de absolute top. Het unieke distillatie proces zorgt er voor dat deze MSM de meest pure en zuiverste vorm is.

OSTEO SUPPORT

De botten in uw lichaam worden continue gevoed en voorzien van nutriënten die er voor zorgen dat afgebroken botweefsel weer wordt opgebouwd. Tot het dertigste levensjaar wordt er meer botweefsel opgebouwd dan dat er wordt afgebroken. Hierdoor groeit het bot en wordt het steviger. Op latere leeftijd keert dit proces geleidelijk om en is de afbraak van botweefsel groter dan de botopbouw. Het gevolg is dat de botten minder stevig worden en er de behoefte kan ontstaan om de botten van extra nutriënten te voorzien die er voor zorgen dat er weer meer botweefsel wordt opgebouwd.

osteo_support.jpg

METABOLISM SUPPORT

Metabole ondersteuning is een verzameling van gewoonten, die gezamenlijk een extra behoefte aan nutrienten met zich mee kunnen brengen. Metabolism Support helpt de koolhydratenstofwisseling en ondersteunt de bloedvaten om schoon en elastisch te blijven, hetgeen goed is voor het hart en gewichtsbeheersing. De behoefte aan metabole ondersteuning wordt grotendeels veroorzaakt door een ongezonde leefstijl.

 

metabolism_support.jpg

Om te kijken of er behoefte is aan Metabolism Support, wordt het volgende gemeten:

  • Gewicht
  • Bloeddruk
  • Cholesterolgehalte 
  • Glucosegehalte
  • Triglyceridengehalte

 Als u voor drie of meer van deze factoren ondersteuning nodig heeft, dan heeft u baat bij Metabolism Support. Verder is het van belang uw leefstijl aan te passen. Afvallen, voldoende bewegen, stoppen met roken en een regelmatig dag- en nachtritme zijn een aantal goede voornemens. Eet goede en gevarieerde voeding, drink alcohol met mate en vermijdt stress-situaties.

HOMOCYSTEÏNE SUPPORT

Homocysteïne is een stof die door het lichaam zelf wordt aangemaakt. Het ontstaat bij de stofwisseling van eiwitten door het aminozuur methionine. Methionine is een belangrijke bouwsteen voor diverse lichaamseiwitten. Een teveel aan homocysteïne is niet goed voor de gezondheid, in het bijzonder niet goed voor hart en bloedvaten.

homocysteine_support.jpg

Homocysteïne Support is speciaal samengesteld voor het behoud van een normaal homocysteïnegehalte in uw bloed. Mocht u een homocysteïnegehalte hebben hoger dan 6 umol/l (vrouwen) of 7 umol/l (mannen)? Dan adviseert Chiropractie Munksgaard u te starten met Homocysteïne Support als aanvulling op het basispakket.