HEUPKLACHTEN

Heup- en bekkenklachten komen op alle leeftijden voor, zowel bij mannen als bij (zwangere) vrouwen. Problemen in het heupgewricht geven vaak pijnklachten in de lies, uitstralend naar de binnenzijde van de knie. Dat kan tot verwarring leiden: waar komt uw pijn vandaan? Wanneer er blokkades in de wervelkolom zijn ontstaan, kunnen overal in het lichaam klachten optreden. Heupklachten zijn daar een voorbeeld van, want de heup en het bekken vormen de basis van de gehele wervelkolom.

 

ONDERZOEK

Als u voor het eerst bij de chiropractor komt dan zal de chiropractor eerst een gesprek met u hebben over uw klachten en vervolgens een uitgebreid lichamelijk onderzoek doen. Dit gebeurt tijdens het eerste consult. Soms is het in eerste instantie niet duidelijk of klachten daadwerkelijk door de heup veroorzaakt worden, of een ander bron hebben. Klachten uit het heupgewricht voelt u bijvoorbeeld meestal in de lies of stralen uit naar de knie. Ook klachten aan de bil, pijn aan één kant van de onderrug, buitenkant van de heup en bij het schaambeen worden vaak toegeschreven aan de heup. Meestal klopt dat echter niet en komt de oorzaak van deze klachten voort uit problemen van het bekkengewricht (SI-gewricht). Het is dus belangrijk om uit te zoeken of u daadwerkelijk heupklachten heeft en wat chiropractie voor u kan betekenen.

BEHANDELING

Als blijkt dat de chiropractor u kan helpen, wordt tijdens het tweede consult het behandelplan met u besproken en daarna kan worden gestart met de behandelingen.

Door speciale technieken toe te passen kan uw chiropractor u helpen met stijfheid en spierspanning in de heup. Deze technieken richten zich niet alleen op het heupgewricht, maar ook op het bekkengewricht, de lage rug en de spieren in het gebied. Door de behandelingen kunt u zich makkelijker bewegen en zal de pijn verminderen.