KINDEREN

Er zijn verschillende redenen waarom kinderen lichamelijke klachten kunnen krijgen. Kleine kinderen vallen regelmatig, grotere kinderen kunnen zich pijn doen met sporten en nog grotere kinderen moeten zware rugzakken met boeken dragen op de middelbare school. Normaal gesproken herstellen kinderen snel, maar als een klacht blijft aanhouden dan moet u dit serieus nemen en kan een chiropractor uw kind helpen. Het oplossen van klachten op jonge leeftijd stimuleert de ontwikkeling van uw kind en vermindert sterk de kans op vergelijkbare klachten in de toekomst.

Praktijkervaring leert dat kinderen vaak sneller opknappen dan volwassenen, na slechts enkele behandelingen is er al verbetering.

Dit kunnen mogelijke oorzaken zijn van de klachten van uw kind:

  • Slechte houding door gebruik van smartphone of tablet
  • Kinderen zijn vaak roekeloos: ze rennen, vallen, sporten en stoeien.
  • Een aangeboren standafwijking van de voet, het bekken of de wervelkolom.
  • Als uw kind vroeger een huilbaby was.
  • Het dragen van zware schooltassen en een slechte houding in de klas.

Deze oorzaken kunnen leiden tot een ‘scheefstand’. Dit heeft niet alleen gevolgen voor de onderrug, maar ook voor de enkel, knie, heup, bovenrug en nek. Als deze ‘scheefstand’ langere tijd aanhoudt, gaan wervels en andere gewrichten vastzitten. Deze blokkades kunnen aanleiding geven tot (pijn)klachten.

Een chiropractor behandelt onder andere:

  • rug- en nekklachten
  • hoofdpijn
  • schouderklachten
  • klachten geassocieerd met een scoliose

Oorpijn

Chiropractie is een van de beste behandelingen, die u uw kind kan geven als het lijdt aan middenooronsteking.  Onderzoek heeft aangetoond dat middenoorontsteking vaak voorkomt bij slechte drainage  van de diepe lymfeklieren in de nek.  Door een vermindering van het lymfevocht in de buis van Eustachius, neemt het vochtgehalte in het middenoor toe, waardoor het een voedingsbodem wordt voor bacteriën en virussen. De chiropractor richt de behandeling op het corrigeren van blokkades in de nek, om de normale functie te herstellen, en spanning in de nekspieren te verminderen. Hierdoor wordt de normale drainage in de oren hersteld en kan de overmatige vloeistof uit de oren wegtrekken. Hierdoor zal de infectie herstellen.

AANGEPASTE BEHANDELING VOOR KINDEREN

De chiropractor behandelt uw kind met zachte technieken passend bij de leeftijd. De behandeling is niet pijnlijk en de chiropractor legt duidelijk uit waarom er wat gebeurt. Het doel van chiropractische behandeling is de beweeglijkheid van de wervelkolom te verbeteren en de functie te herstellen. Ook zal de chiropractor adviezen geven over de juiste lichaamshouding en eventueel oefeningen voor thuis meegeven die de wervelkolom van uw kind gezond houden. Soms kan het zinvol zijn om eens per half of heel jaar de wervelkolom te laten controleren.