We onderzoeken en behandelen u met de meest geavanceerde apparatuur die wereldwijd beschikbaar is! Meer weten? Kijk hier!

Wervelkolom (iDXA Scan)

De iDXA Scan geeft een exacte meting van uw botmassa, spierweefsel en vetmassa. 
Hij analyseert uw gehele lichaam en bepaalt of u in de gewenste conditie verkeert. 
Het is op dit moment wereldwijd de nieuwste, meest betrouwbare en gedetailleerde onderzoeksmethode op het gebied van botdichtheidmetingen.

De iDXA Osteoporose Scan
De iDXA Scan geeft een nauwkeurige analyse van uw botstatus. Hieruit komt een T-score, die de kwaliteit van het bot aangeeft.

De iDXABody Compositie Scan
Er wordt een exacte meting van het spierweefsel en de vetmassa in het lichaam gemaakt. Dit is uitgewerkt per lichaamsdeel. Vet op bepaalde plaatsen in het lichaam geeft een hoger risico op hart- en vaatziekten.

De iDXA Total Body en DVA Scan
De iDXA Scan maakt röntgenbeelden van het skelet; deze geven een duidelijke weergave van uw botten en gewrichten. Deze beelden kunnen bijdragen aan de opsporing van degeneratie (slijtage/artrose) en scoliose (zijwaartse afwijking van de wervelkolom).

Door preventief onderzoek kunnen we in een vroeg stadium al eventuele problemen ontdekken. Hoe eerder een diagnose zoals osteoporose wordt gesteld, hoe beter de behandeling kan worden bepaald.

Voor wie is de iDXA Total Bodyscan bedoeld?
Iedereen die geïnteresseerd is in zijn/haar gezondheid kan een iDXA Scan laten maken.
Dit geldt natuurlijk voor onze patiënten, maar ook voor mensen die (nog) geen patiënt zijn in de Rugkliniek.

Bijvoorbeeld:

- Iedereen die wil weten of zijn/haar botstatus, spierweefsel en vetmassa in de gewenste conditie verkeren. Met deze informatie kan bepaald worden welke gebieden in het lichaam extra aandacht nodig hebben;
- Mensen die tot de risicogroep voor osteoporose behoren. Bij tijdige signalering is een behandeling mogelijk.
- Sporters die bepaalde lichaamsdelen willen trainen, kunnen de wijzigingen in de spiermassa meten. Op deze manier kunnen ze de effectiviteit van een trainingsschema volgen.
- Revalidatie patiënten kunnen hun vorderingen van het herstel van de spierfunctie volgen. Dit is belangrijke informatie voor het genezingsproces.
- Mensen die een dieet volgen, kunnen een overzicht krijgen van het exacte vet- en spiergehalte van het lichaam.
- Voor kinderen die medicijnen gebruiken die invloed kunnen hebben op de botmassa (zoals medicijnen tegen astma/bronchitis), kan de botstatus in de gaten gehouden worden.

De kosten van een iDXA Scan bedragen EUR 90,00 voor patiënten van Chiropractie Munksgaard en EUR 140,00 voor niet-patiënten.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de assistente.