We onderzoeken en behandelen u met de meest geavanceerde apparatuur die wereldwijd beschikbaar is! Meer weten? Kijk hier!

Voeten (Footlevelers)

Uw voeten zijn de basis van uw lichaamshouding.
Een slechte basis kan een sterk effect hebben op de rest van uw lichaam.

Als u pijn heeft in uw knieën, heupen, onderrug of nek, kan de oorzaak liggen in het feit dat uw voeten de gewrichten en botten niet goed ondersteunen. U kunt uw chiropractor vragen of uw klachten te maken hebben met een probleem van de voeten.

Voeten hebben 3 functies:
- ze ondersteunen uw gehele lichaam;
- ze helpen u te bewegen;
- ze beschermen uw gewrichten en botten tegen schokken.

Om deze drie taken dag na dag te vervullen, is het belangrijk dat uw voeten in een goede conditie zijn. Helaas zijn er factoren die kunnen leiden tot het verkeerd belasten van de voeten, zoals overgewicht of blessures.

Uit onderzoek blijkt het volgende: bij de mensen met een leeftijd van 20 jaar heeft 80% een voetprobleem en bij mensen van 40 jaar heeft bijna 100% een voetprobleem. Omdat het meestal geen pijn veroorzaakt, heeft men dit niet in de gaten.

Gezonde voeten zijn de basis voor een goede gezondheid! Als u een goede houding heeft, wordt uw wervelkolom het minst belast en kan uw lichaam het best functioneren.

U kunt een afspraak maken voor een voetmeting in onze praktijk. Als uit deze meting blijkt, dat uw voeten ondersteund zouden moeten worden, dan kunt u stabiliserende zooltjes bestellen. Deze worden speciaal naar aanleiding van uw voetmeting gemaakt en kunnen in verschillende soorten schoenen worden gedragen.

 

Sinds 2005 beschikt de Rugkliniek over 'Foot Levelers'. Met dit meetapparaat kan de chiropractor of de assistente een voetmeting doen. 'Foot Levelers' is marktleider in de USA voor stabiliserende zooltjes die de houding corrigeren. Zij hebben ruim 50 jaar ervaring in voetmetingen en de fabricage van de zooltjes. Er wordt op de zooltjes een 100% tevredenheidsgarantie gegeven. Er zijn voor ieder schoentype (werkschoenen, sportschoenen, wandelschoenen, laarzen, schoenen met een hak, golfschoenen etc.) verschillende zooltjes te verkrijgen. Bij onze assistentes kunt u informatie krijgen over de kosten van de stabiliserende zooltjes. Voor de voetmeting worden geen kosten in rekening gebracht, als u een paar zooltjes aanschaft.

Het dragen van speciaal voor u gemaakte stabiliserende zooltjes kan een goede aanvulling zijn op uw chiropractische behandeling.


juiste houding

De juiste houding

 

Een slechte houding