We onderzoeken en behandelen u met de meest geavanceerde apparatuur die wereldwijd beschikbaar is! Meer weten? Kijk hier!

Baby's en kinderen

De geboorte van een baby
Het wonder van een geboorte van een baby verloopt niet altijd soepel. Tijdens de bevalling wordt de baby samengedrukt en door het geboorte kanaal geperst. Er kunnen blokkades ontstaan door het trekken, draaien en samendrukken van de wervelkolom tijdens de geboorte. Als gevolg hiervan kan het KISS syndroom ontstaan of kan een baby last krijgen van  koliek en een huil baby worden. Een koliek aanval kan soms uren duren. Chiropractische zorg heeft een indrukwekkend resultaat bij zuigelingen met koliek. Uit onderzoek is gebleken dat 94%  van de zuigelingen na chiropractie geen last meer had van koliek. Er wordt gemiddeld op zeer korte termijn resultaat geboekt en er werden geen bijwerkingen geconstateerd.

De gevolgen van blokkades
Als er tijdens de geboorte blokkades in de wervelkolom onstaan, heeft dit ook gevolgen op lange termijn. Een kind kan bijvoorbeeld last krijgen van aanhoudende verkoudheid, verminderde weerstand, oorinfecties, slaap- en eetstoornissen, astma, concentratieverlies of hoofdpijn.

De ontwikkeling van peuters en kleuters
Kinderen kunnen onstuimig zijn, waardoor zij regelmatig vallen. Dit vallen kan de ontwikkeling van de werwelkolom verstoren, wat tot een chronische kwaal kan leiden. Het advies is: let goed op de houding van het kind.

Oorpijn
Chiropractie is een van de beste behandelingen, die u uw kind kan geven als het lijdt aan middenooronsteking.  Onderzoek heeft aangetoond dat middenoorontsteking vaak voorkomt bij slechte drainage  van de diepe lymfeklieren in de nek.  Door een vermindering van het lymfevocht in de buis van Eustachius, neemt het vochtgehalte in het middenoor toe, waardoor het een voedingsbodem wordt voor bacteriën en virussen. De chiropractor richt de behandeling op het corrigeren van blokkades in de nek, om de normale functie te herstellen, en spanning in de nekspieren te verminderen. Hierdoor wordt de normale drainage in de oren hersteld en kan de overmatige vloeistof uit de oren wegtrekken. Hierdoor zal de infectie herstellen.

Een gezonde start voor een gezond leven
Als we de groei, de ogen en de tanden van kinderen wel laten controleren, waarom dan niet de wervelkolom? Er zijn vier belangrijke controle momenten bij een baby:
na de geboorte, als hij/zij gaat zitten, gaat kruipen en lopen.

Daarom adviseren wij bij kleine kinderen een controle van eenmaal per zes maanden.